Obese hond: Hoe er bewust van te zijn en wat te doen?

Funny dog with donut

EEN HOND IN HUIS HEBBEN IS HEM VOORTDUREND PLEZIER WILLEN DOEN EN HEM GELUKKIG WILLEN MAKEN. MAAR SOMS KAN DIT BIJ HEM LEIDEN TOT OVERGEWICHT OF ZELFS OBESITAS. DUS, HOE WEET U OF UW HOND OVERGEWICHT HEEFT? EN WAT TE DOEN ALS DAT ZO IS?

In België heeft naar schatting 30% van de honden te kampen met overgewicht. Om tot dit cijfer te komen, beschouwen dierenartsen deze die 15% boven hun ideale gewicht zitten als honden met overgewicht. Overgewicht en obesitas kunnen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van uw hond.

De symptomen van obesitas bij de hond

Het eerste symptoom is visueel en gemakkelijk vast te stellen: als uw hond echt “rond” is, kan het zijn dat hij overgewicht heeft. Er is ook een gemakkelijke en betrouwbare test: Betast uw viervoeter door met uw vingers langs zijn ribben te gaan om de laatste drie te voelen. Als u ze niet kunt voelen zonder te moeten drukken, dan zult u iets moeten gaan doen om hem te laten afvallen.


De oorzaken en de risico’s van obesitas

Een te rijke voeding, niet aangepaste of zelfs een te grote hoeveelheid voeding kan op lange termijn leiden tot overgewicht.
De risico’s die gepaard gaan met overgewicht of obesitas zijn ernstig. Uw hond heeft meer kans op bewegingsproblemen, maar ook op cardio-respiratoire, gewrichts- en spijsverteringsproblemen. Zijn immuunsysteem kan ook zwakker worden en zijn lichaam is vatbaarder voor infecties.
Ten slotte zal zijn levensverwachting met enkele maanden tot enkele jaren afnemen.


Welke oplossingen om overgewicht bij honden te verminderen ?

Allereerst moet u nagaan of de dagelijkse hoeveelheid voeding van uw hond wel correct is.
Is dit het geval, dan kunt u het beste zijn voedingspatroon veranderen door over te schakelen naar voeding die geschikt is voor zijn lichaam : CPRO FOOD ADULT WEIGHT CONTROL -STERILIZED-SENIOR DUCK & TURKEY met eend en kalkoen is ideaal voor uw viervoeter met overgewicht.

Een voeding rijk aan vlees (57%) maar veel minder vetten (9%), zonder tarwe of maïs, maar verrijkt met essentiële voedingsstoffen zoals L-Carnitine om de vetstofwisseling te activeren, Taurine om het hart te ondersteunen en Glucosamine-Chondroïtine om de gewrichten gezond te houden.


Anderzijds, als u uw viervoeters wil verwennen, kies dan voor CPRO FOOD BISCUITS en STICKS DENTAL HYGIENE ; arm aan calorieën, zonder toegevoegde suiker en GRAIN FREE. Hiermee kunt u ze belonen zonder het voedingspatroon te veranderen.


Tot slot zal een beetje beweging hem goed doen. Eén of twee keer per dag met hem wandelen houdt hem gelukkig en helpt hem weer op zijn ideale gewicht te komen!

De gezondheid van uw viervoeters is onze prioriteit !

Ons hoofddoel: zo goed mogelijk tegemoet komen aan de vraag van consumenten en hun huisdieren.