Huisdieren: wat moet u doen als u op vakantie gaat?

nl

Voor de meesten van ons is vakantie een langverwacht moment om te ontspannen, er even tussenuit te zijn en de batterijen weer op te laden. Maar voor degenen onder ons met een of meer huisdieren kan vakantie ook heel wat puzzelen zijn. Wat moet u doen met uw honden en katten als u weggaat? En hoe gaan ze om met uw afwezigheid? Gelukkig zijn er een aantal oplossingen voor deze problemen, zodat ze in de watten worden gelegd en kunnen blijven genieten van hun gebruikelijke levenskwaliteit.

1. Vrienden en familie

Als u vrienden of familieleden hebt die u vertrouwt en die bereid zijn om voor uw huisdieren te zorgen terwijl u op vakantie bent, zullen uw honden en katten ongetwijfeld in de watten worden gelegd, of dat nu bij hen thuis of bij u thuis is. Maar één ding: vergeet niet om hen te informeren over de eetgewoonten van uw huisdieren, inclusief het merk en type voer dat ze het liefst eten.

2. Honden- of kattenoppas

Ook wel bekend als housesitting, biedt een eenvoudig concept. In plaats van uw hond of kat naar een nieuwe omgeving te verhuizen, betaalt u een gekwalificeerde hondenoppas (of kattenoppas) om bij u thuis op uw kleine vrienden te passen. Het is een moderne en effectieve manier om de stress te minimaliseren die ze zouden kunnen voelen tijdens uw langdurige afwezigheid. Een paar tips: zorg ervoor dat u iemand kiest die u kunt vertrouwen, bij voorkeur met goede referenties. Aarzel niet om de specifieke dieetwensen van uw kleine vriend(in) te bespreken en aan te geven welke voeding hij/zij lekker vindt. Dit laatste is belangrijk, want het is raadzaam om zijn/haar dieet tijdens deze periode niet te veranderen om problemen te voorkomen.

3. Dierenpensions

De meeste dierenpensions bieden tegenwoordig hoogwaardige faciliteiten, professionele zorg en een veilige omgeving voor uw kleine vrienden. Het personeel dat er werkt is opgeleid om voor dieren te zorgen en hun welzijn te garanderen. Aarzel dus niet om hen te laten weten of u speciale wensen hebt om het uw hond of kat naar de zin te maken, zoals welke koekjes ze hen als beloning kunnen geven, waaronder onze overheerlijke DOG BISCUIT CHICKEN & SPINACH , DOG BISCUIT LAM & APPLE ET DOG BISCUIT TURKEY & CRANBERRY  .

Nog enkele tips

Informeer uw dierenoppas: geef hen informatie over de dagelijkse routine van uw huisdieren, hun eetgewoonten, hun medicatie (indien van toepassing) en de contactgegevens van de dierenarts.

Houd regelmatig contact: Tot slot, houd contact met de persoon die voor uw huisdieren zorgt terwijl u op vakantie bent. Regelmatige updates zullen u geruststellen over hun welzijn, zodat u optimaal kunt genieten van die welverdiende momenten van ontspanning!