Zijn katten lactose-intolerant?

Niemand kan met zekerheid zeggen waar de mythe vanaan komt dat melk goed is voor katten. En hoewel het waar is dat de meeste katten er dol op zijn, zijn melk en zuivelproducten wel goed voor onze kleine viervoeters? Is het goed of slecht voor ze? En hoe zit het met kittens?

De oorsprong van de mythe

Niemand kan met zekerheid zeggen waar de mythe vanaan komt dat melk goed is voor katten. Sommigen geloven dat het beeld afkomstig is van boerderijen waar melk werd neergezet om katten naar de stallen te lokken en de toename van knaagdieren tegen te gaan.

Is melk essentieel voor de groei van een kat?

Terwijl kittens de eerste maanden uitsluitend met moedermelk worden gevoed, beginnen ze met de overstap naar vaste voeding zodra ze de speenleeftijd hebben bereikt. In de meeste gevallen verdwijnt het enzym dat verantwoordelijk is voor het verteren van lactose, lactase genaamd, geleidelijk uit het lichaam van onze lievelingskatten. Het wordt dan steeds moeilijker om zuivelproducten te verteren, wat zelfs schadelijk kan zijn voor volwassen katten.

Tekenen van lactose-intolerantie bij katten.

Als uw kat intolerant is, blijft de onverteerde lactose achter in zijn darmen en beginnen de bacteriën te gisten. Deze reactie kan meerdere symptomen veroorzaken die u in de gaten moet houden, zoals diarree, braken, winderigheid of maagklachten.

Alternatieven voor melk

Er zijn een hele reeks alternatieven voor koemelk als voeding voor katten.

Bij kittens is moedermelk essentieel voor een goede groei, maar helaas moeten we soms onze toevlucht nemen tot een andere voedingsbron. In dit geval is CAT MILK EXPERT van CPRO FOOD een gezond en compleet alternatief voor een gezond kitten.

Voor volwassen katten is een gezonde, complete voeding en een goede hydratatie het belangrijkst. Als u ze echter wilt verwennen, geef ze dan CAT BISCUITS, ze zullen er dol op zijn. Wat hydratatie betreft, als u denkt dat uw kat niet genoeg drinkt, is CPRO FOOD natvoer een ideale aanvulling.