Het belang van hydratatie

Water, levensbelangrijk element

Zoals alle levende wezens, hebben uw huisdieren nood aan een goede hydratatie. Water is een heel belangrijk element in de opbouw van hun organisme.
Water helpt om de lichaamstemperatuur te regelen, de gewrichten en inwendige organen te beschermen, voedsel te verteren, afvalstoffen uit de spijsvertering te verwijderen, weefsels te smeren en voedingsstoffen in het lichaam op te nemen.
Het gemiddelde waterverbruik is 60 ml/kg lichaamsgewicht per dag. Dit verbruik neemt toe (+/- 100 ml) bij pups, zogende teven, afhankelijk van de buitentemperatuur en de activiteit van het dier! Een gebrek aan hydratatie kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

Wil je hond moeilijk drinken……

Hier zijn enkele tips

Door goede gewoontes aan te nemen, is uw huisdier optimaal beschermd om de zomer in alle rust door te komen, zelfs bij extreme hitten.
Niet te veel en niet te weinig: bij oudere dieren moet je de consumptie van de hoeveelheid water goed in het oog houden. Een verhoogd watergebruik kan een signaal zijn van het ontwikkelen van suikerziekte of van een ziekte aan de nieren.

* Laat zijn waterkom steeds tot zijn beschikking.
* Ververs het water minstens twee keer per dag, zodat het altijd schoon en fris is.
* Vermijd een plastic kom, deze kan een onaangename smaak geven.
* Als hij weigert te drinken, bied hem dan zijn water aan in een heldere glazen kom, dieren moeten soms kunnen zien hoe helder het water is dat ze drinken.
* Het is ook mogelijk dat uw huisdier niet houdt van de smaak van het leidingwater van uw stad, dat voor hen vaak slechter smaakt. Kies dan voor bronwater uit flessen.
* Overweeg een fontein voor uw huisdier. Deze fonteinen zijn soms aantrekkelijker omdat sommige honden en katten de voorkeur geven aan stromend water.
* Voeg bij warm weer wat ijs toe, want veel dieren drinken graag fris water. Het zal ook hun nieuwsgierigheid opwekken.