Een puppy in huis: hoe kan u hem met een gerust hart verwelkomen?

Gefeliciteerd met uw keuze om een puppy in huis te nemen! Een puppy verwelkomen is een spannend moment, maar het vereist een goede voorbereiding om een veilige omgeving en een gelukkig leven samen te garanderen.

Onze 7 tips om u te helpen uw puppy thuis te verwelkomen:

 1. Let op met kleine voorwerpen
  Uw puppy is nieuwsgierig en verkent de wereld door erop te kauwen. Houd waardevolle of gevaarlijke voorwerpen (kleren, elektriciteitskabels, vuilnisbakken, enz.) buiten zijn bereik. Aarzel niet om dozen, omhulsels en lades te gebruiken om zijn veiligheid te garanderen.
 1. Beveilig uw ramen
  Als u in een appartement woont, zorg er dan voor dat uw ramen goed beveiligd zijn. Plaats geen meubels in de buurt van uw ramen, want uw puppy zou er per ongeluk uit kunnen springen of uit kunnen vallen.
 1. De eerste nacht bij u
  Zijn eerste nacht thuis kan stressvol zijn. ermijd om hem vanaf het begin in uw bed te laten slapen, want deze gewoonten zijn nadien moeilijk te af te leren. Creëer een comfortabele ruimte voor hem met een warm, knus dekentje en een klein knuffeltje met de geur van zijn mama… de puppy zal gerustgesteld zijn!
 1. Speeltjes
  Geef uw puppy verschillende slijtvaste speeltjes. Wissel speeltjes af zodat hij zich niet gaat vervelen; haal ze af en toe weg zodat hij ze opnieuw kan ontdekken.
 1. Leer hem om alleen te blijven
  Hoewel tijd doorbrengen met uw puppy cruciaal is, is het belangrijk om hem geleidelijk te laten wennen aan alleen zijn. Begin met korte afwezigheden en breid ze langzaam uit. Zorg ervoor dat hij zijn speeltjes heeft en een comfortabele plek waar hij zich veilig voelt.
 1. Gezond eten om goed te groeien
  Puppy’s en opgroeiende honden hebben specifieke diëten nodig. Een onevenwichtig dieet of plotselinge veranderingen in voeding kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken. Onze gamma’s hondenbrokken PUPPY ALL BREEDS SALMON & RICE, PUPPY ALL BREEDS LAMB & RICE LARGE, PRESTIGE TURKEY ALL BREEDS GRAIN FREE en PRESTIGE SALMON ALL BREEDS GRAIN FREE zijn er om je te helpen. Ze garanderen het juiste gehalte aan essentiële voedingsstoffen (aminozuren, omega 3 en 6, sporenelementen, vezels, enz.), hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en recepten met toegevoegde probiotica om de spijsvertering en immuniteit te bevorderen. Jonge honden zitten vol energie, dus zorg ervoor dat ze niet te snel eten en laat ze voor en na de maaltijd even tot rust komen. Let er ook op dat uw hond altijd toegang heeft tot een waterbak. Hou tot slot rekening met de aanbevolen hoeveelheden voor de leeftijd en het ras van uw puppy.
 1. Laat uw hond uit
  Wandelingen zijn essentieel voor zijn gezondheid. Als uw puppy gevaccineerd is, geef hem dan minstens 30 minuten per dag om op onderzoek uit te gaan, met andere honden te socialiseren en nieuwe geuren te ontdekken.

Nog enkele tips …
Zorg er ook voor dat uw puppy zindelijk wordt, met name door hem na elk dutje uit te laten. Controleer of uw puppy goed wordt herkend en een geschikte riem of harnas draagt, ook voor nachtelijke wandelingen. Als u met hem op reis wil gaan, laat hem er dan geleidelijk aan wennen om vervoerd te worden.


Een puppy verwelkomen vergt voorbereiding en geduld, maar het is het waard! Zorg voor een hechte, gelukkige relatie met uw nieuwe viervoeter! En bovenal… geniet van elk moment met uw nieuwe maatje!

Voor de kleintjes

Superpremium complete voeding voor pups, opgroeiende honden en zogende of drachtige teefjes.

Onze recepten zijn gebaseerd op de hoogste kwaliteitsnormen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van uw puppies. Rijk aan calorieën om de energiebehoefte van drachtige en zogende moeders te dekken.