Obese hond: Hoe er bewust van te zijn en wat te doen?

Funny dog with donut

AVOIR UN CHIEN À LA MAISON, C’EST VOULOIR CONSTAMMENT LUI FAIRE PLAISIR ET LE RENDRE HEUREUX. MAIS PARFOIS CELA PEUT ENTRAÎNER CHEZ LUI UN PROBLÈME DE SURPOIDS, VOIRE D’OBÉSITÉ. ALORS, COMMENT VOIR SI VOTRE COMPAGNON EST TROP GROS ? ET QUE FAIRE SI C’EST LE CAS ?

En Belgique, on estime à 30 % les chiens qui ont un problème de surpoids. Pour arriver à ce chiffre, les vétérinaires considèrent que ceux qui dépassent leur poids idéal de 15 % sont considérés comme trop gros. Or, le surpoids et l’obésité peuvent être très nocifs pour la santé de vos compagnons.

De symptomen van obesitas bij de hond

Het eerste symptoom is visueel en gemakkelijk vast te stellen: als uw hond echt “rond” is, kan het zijn dat hij overgewicht heeft. Er is ook een gemakkelijke en betrouwbare test: Betast uw viervoeter door met uw vingers langs zijn ribben te gaan om de laatste drie te voelen. Als u ze niet kunt voelen zonder te moeten drukken, dan zult u iets moeten gaan doen om hem te laten afvallen.


De oorzaken en de risico’s van obesitas

Een te rijke voeding, niet aangepaste of zelfs een te grote hoeveelheid voeding kan op lange termijn leiden tot overgewicht.
De risico’s die gepaard gaan met overgewicht of obesitas zijn ernstig. Uw hond heeft meer kans op bewegingsproblemen, maar ook op cardio-respiratoire, gewrichts- en spijsverteringsproblemen. Zijn immuunsysteem kan ook zwakker worden en zijn lichaam is vatbaarder voor infecties.
Ten slotte zal zijn levensverwachting met enkele maanden tot enkele jaren afnemen.


Welke oplossingen om overgewicht bij honden te verminderen ?

Allereerst moet u nagaan of de dagelijkse hoeveelheid voeding van uw hond wel correct is.
Is dit het geval, dan kunt u het beste zijn voedingspatroon veranderen door over te schakelen naar voeding die geschikt is voor zijn lichaam : CPRO FOOD ADULT WEIGHT CONTROL -STERILIZED-SENIOR DUCK & TURKEY met eend en kalkoen is ideaal voor uw viervoeter met overgewicht.

Een voeding rijk aan vlees (57%) maar veel minder vetten (9%), zonder tarwe of maïs, maar verrijkt met essentiële voedingsstoffen zoals L-Carnitine om de vetstofwisseling te activeren, Taurine om het hart te ondersteunen en Glucosamine-Chondroïtine om de gewrichten gezond te houden.


Anderzijds, als u uw viervoeters wil verwennen, kies dan voor CPRO FOOD BISCUITS en STICKS DENTAL HYGIENE ; arm aan calorieën, zonder toegevoegde suiker en GRAIN FREE. Hiermee kunt u ze belonen zonder het voedingspatroon te veranderen.


Tot slot zal een beetje beweging hem goed doen. Eén of twee keer per dag met hem wandelen houdt hem gelukkig en helpt hem weer op zijn ideale gewicht te komen!

De gezondheid van uw viervoeters is onze prioriteit !

notre but principal : répondre au mieux à la demande des consommateurs et de leurs animaux de compagnie.

Retrouvez notre article sur l’importance de l’hydratation chez le chien et le chat ainsi que 6 astuces pour les aider à boire d’avantage : L’importance de l’hydratation pour le chien et le chat